Boot verkoop

Wilt u een boot kopen of verkopen? Dan zijn er verschillende plekken waar u terecht kunt. Daarnaast zijn er een aantal zaken waar u op moet letten bij de (ver)koop. Deze zaken bespreken we op deze pagina. Onderaan vindt u plekken waar u terecht kunt voor de (ver)koop.

Boot kopen

Net zoals de meeste producten worden ook boten steeds vaker online verkocht en gekocht. Met name portalen zoals Marktplaats maken het mogelijk om kleine sloepen online te verkopen. Wilt u een jacht aanschaffen, dan is het wel een ander verhaal. Jachten zijn niet goedkoop dus deze transactie handelen mensen liever persoonlijk af. Maar het aanbod is veelal wel online te zien. Zo weet u dus of u bij een bepaalde handelaar moet gaan kijken of niet.

Waarop letten?

Bij de aanschaf van een boot zijn er een aantal zaken waar u op moeten letten bij het kopen van een tweedehands boot:

  • doe een proefvaart en controleer de elektrische installatie, de uitrusting en eventuele verborgen gebreken;
  • controleer de antifouling;
  • controleer op roestplekken;
  • bekijk de staat van de romp;
  • controleer de kajuitopbouw;
  • vraag de eigenaar naar (jaarlijkse) servicebeurten.

Vertrouwt u het niet of lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is het dat meestal ook. Beter kunt u dan naar een erkende verkoper van boten. Ook deze verkopers bieden vaak tweedehands boten aan waardoor u evengoed een voordelige prijs krijgt.

Boot verkopen

Dankzij de digitale revolutie is het verkopen van een boot gemakkelijker geworden. Plaats een advertentie van uw boot online en meldt u aan bij de diverse aanbiedingenwebsites. Mensen in heel Nederland zijn er dan van op de hoogte dat u uw boot verkoopt en een geschikter koper vinden gaat zo veel sneller. Sommige websites maken voor u zelfs een koopovereenkomst en stellen u vrij van beschadigingen achteraf. Zo weet u zeker dat u op een veilige manier uw boot verkoopt, zonder problemen achteraf.

Mensen die hun boot verkopen, kunnen daar verschillende redenen voor hebben. Denk bijvoorbeeld aan het erven van een boot die u nooit gewild hebt, de boot liever inruilen voor contant geld of geen plezier meer beleven aan de boot.

Hieronder staan de partners van Watersport Wijzer waarbij u terecht kunt voor het kopen en verkopen van uw boot. Wilt u ook opgenomen worden in ons bestand? Stuur ons dan een bericht.