Jachthavens

Wanneer u gaat varen met boot of sloep wilt u ook regelmatig even uitrusten. U kunt dan aanmeren in een van de vele jachthavens. De meeste jachthavens in Nederland beschikken over allerlei faciliteiten. Jachthavens die zijn voorzien van moderne en goede faciliteiten maken het leven voor u als watersport liefhebber zo aangenaam mogelijk. Veel jachthavens beschikken over verlichting, water én elektra op alle steigers. Grote jachthavens beschikken tevens over een winter- en trailerstalling.

Jachthaven in uw eigen buurt

In Nederland liggen meer dan 900 jachthavens waar u terecht kunt met uw boot of sloep. De ligging van jachthavens is zeer verschillend. Sommige jachthavens liggen midden in de natuur en andere midden in een pittoreske plaatsje. Er is altijd een jachthaven te vinden in uw eigen buurt. Jachthavens hanteren eigen passanten tarieven. U betaalt meestal per dag voor een ligplaats. In veel gevallen treft u ook de afmetingen aan van de ligplaats op de website.

Ligplaats jachthaven

Als u graag wilt aanmeren in een jachthaven kunt u van te voren een ligplaats reserveren. Vooral in de zomermaanden kan het in sommige jachthavens erg druk zijn. Als u van te voren niet reserveert bent u niet altijd verzekerd van een ligplaats in de jachthaven. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van te voren niets te reserveren en door te varen wanneer een jachthaven vol is. Op internet kunt ook meer informatie vinden over de beheerder van de jachthaven. Dit kan een particulier zijn of de plaatselijke gemeente. Alle spullen die u nodig heeft om te kunnen genieten van een welverdiende watersportvakantie kunt u online kopen via WatersportWijzer.

Watersporten in Andalusië Watersport en actieve landactiviteiten in Limburg