Scholing & Cursussen

Bij het uitoefenen van watersportactiviteiten is het belangrijk kennis te hebben van tenminste de basisregels. U verhoogt hiermee niet alleen de veiligheid aanboort maar u krijgt ook meer kennis over boten. Als u al in het bezit bent van een vaarbewijs kunt u cursussen volgen om uw kennis op te frissen. U kunt ook een zeilcursus volgen. In de cursus komen onderwerpen aanbod zoals onderhoud van de motor en de basisregels van zeilen.

Vaarbewijs halen?

Wanneer u van plan bent veel te gaan varen is het zeker aan te bevelen om een vaarbewijs te halen. Ook als u boten gaat besturen die niet onder de vaarbewijsplicht vallen is het aan te raden een examen af te leggen. Mensen met een vaarbewijs hebben tenslotte meer kennis en inzicht. Het kan voor u ook interessant zijn om bedrijfsmatig een vaarbewijs te halen. De experts van WatersportWijzer kunnen u meer informatie geven over scholing en cursussen. Als u vragen heeft kunt u altijd ons contactformulier invullen.

Examen vaarbewijs

Voor het behalen van een vaarbewijs dient een examen te worden afgelegd. Met Vaarbewijs I mag u op rivieren, kleine meren en kanalen varen. Vaarbewijs I wordt gezien als de basis. Het is natuurlijk ook mogelijk om aanvullende cursussen te volgen. U kunt zo uw kennis over boten en varen up-to-date houden. Onderstaande bedrijven bieden allemaal opleidingen aan richting de watersport. Heeft u interesse in het behalen van een vaarbewijs of het volgen van een andere cursus? Neem dan contact op met een van de aanbieders!