Verzekering & Financiering

Wanneer er iets met u boot gebeurt is het belangrijk dat u hiervoor verzekerd bent. U kunt bij verschillende partijen verzekeringen afsluiten. Een boot verzekering kan sterk variëren in prijs. De experts van WatersportWijzer adviseren u daarom altijd om bootverzekeringen te vergelijken.

Uw boot verzekeren

Bootverzekeringen zijn vaak hetzelfde opgebouwd als verzekeringen voor auto's U kunt namelijk kiezen uit 3 soorten dekkingen: WA, basis casco en uitgebreid casco. Met een WA verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u toebrengt aan derde. Naast dat u de verschillende verzekeringen op financieel gebied kunt vergelijken kan dit ook op andere terreinen. U kunt namelijk ook kijken naar: dekking, gebeurtenissen en zaken die niet worden gedekt. U kunt zelf bepalen welke soort verzekering u afsluit. U kunt ook de basisverzekering aanvullen met extra verzekeringen. Sommige verzekeraars bieden u bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ongevallen opvarenden verzekering af te sluiten.

Boot verzekering afsluiten

Een bootverzekering afsluiten is voor de meeste booteigenaren een saaie bezigheid waaraan ze zo weinig mogelijk tijd willen besteden. Toch is het goed verzekeren van uw boot zeer belangrijk. Het is daarom aan te raden om voldoende tijd te steken in het vinden van de juiste verzekering. Bij calamiteiten en ongevallen is het belangrijk te weten waarvoor u precies bent verzekerd. Weet u niet precies welke verzekering past bij uw situatie? U kunt bij onze partners terecht voor een uitgebreid advies. U weet zo zeker dat u altijd de juiste verzekering afsluit en bent verzekerd voor de zaken die u belangrijk vindt!