Bootverhuur

Niet iedereen die van varen houdt wil (of kan) direct een eigen boot aanschaffen. Voor deze mensen is het handiger om een boot te huren. Aan de andere kant zijn er ook mensen die een bepaalde periode geen gebruik kunnen maken van hun boot, en die er daarom voor kiezen om hun boot te verhuren. Er zijn verschillende platforms die bootverhuur mogelijk maken. Op deze platforms worden aanbieder en vragen bij elkaar gebracht.

Verschillende soorten boten te huur

Wanneer u een boot wilt huren, is het verstandig om eerst na te denken over het soort boot dat u wilt huren. Er zijn namelijk verschillende soorten boten: motorboten, zeilboten, open zeilboten, sloepen, electroboten, etc. Voor het huren van een boot is in de meeste gevallen geen vaarbewijs nodig. Wanneer de boot kleiner is dan 15 meter en de maximale snelheid 20 km/u is, kunt u ermee varen zonder vaarbewijs. Het huren en besturen van een grotere boot is sowieso niet verstandig als u geen vaarervaring heeft.

Waar een boot huren?

Als u weet welke boot u wilt huren, dan moet u nog kijken naar de wateren waarover u wilt gaan varen. Wilt u in uw eigen regio blijven? Dan is het verstandig om ook in die regio een boot te huren. Maar als u bijvoorbeeld in een ander deel van het land wilt gaan varen, is het verstandiger om ook op die plaats een boot te huren en er dan met de auto heen te rijden. Dit is vaak goedkoper, sneller en makkelijker.

Zoek ook een aantal leuke jachthavens op. Veel jachthavens zijn de moeite waard om een bezoekje aan te plegen, hebben een eigen strand of vormen de brug naar een bepaalde stad. Deze kunt u dan ook bezichtigen.

Boot verhuren

Bent u juist eigenaar van een boot en wilt u uw boot verhuren? Ook dan zijn er verschillende plekken waar u terecht kunt. U kunt een verhuurbemiddelaar inschakelen of online uw boot te huur aanbieden op diverse platformen. Onderstaand vindt u de diverse partners waarmee wij nu al samenwerken.

Wilt u ook een vermelding op Watersport Wijzer? Neem dan contact met ons op.

Watersport en actieve landactiviteiten in Limburg Watersporten in Andalusië